Marka: Harşena Arı Ürünleri
1. Ürünlerimiz ISO 9001 ve ISO 22000 kalite
standartları belgelerine sahip tesislerimizde, Türk Gıda Kodeksi’ne uygun
olarak üretilmiştir.
2. Katkı maddesi, koruyucu vb. içermez.
3. Barkod No:
4. İşletme Kayıt No: TR-05-K-004512
● Harşena bal sirkesi, Amasya’nın zengin florasında üretilen
ve 2017 yılında arıcılığın en önemli etkinliği olan Apimondia Arıcılık Kongresi
Bal Yarışması’nda dünya üçüncülüğü ödülüne layık görülen Harşena Süzme Çiçek
Balından üretilir. Bal, su ve tuz karışımına aile geleneği haline gelen sirke
anası (mayası) katılarak üretim tesisimizde uzun bir fermantasyon sürecine
bırakılır. Bu uzun ve zahmetli süreçten sonra ambalajlanarak siz değerli
tüketicilerimizin beğenisine sunulur.
● Doğal yöntemlerle fermente edildiği için filtre edilmez ve rengi bulanıktır. Bunun sebebi sirke anası olarak bilinen ve içinde çeşitli enzimlerle, faydalı bakteriler içeren karışımın bulunmasıdır. Sirke anası dediğimiz madde sirkenin olgunlaşmasını ve fermente olmasını sağlayan mayasıdır. Suni sirke ile doğal sirke arasındaki fark faydalı organizmaların varlığı ile ilgilidir.
● Zamanla şişe tabanında sirke anası çökme yapabilir. Bu
şekilde tüketilebileceği gibi bir süzgeç yardımı ile süzdükten sonra da
tüketebilirsiniz.
Tüketim Önerisi: Her sabah aç karnına 1 bardak suya 1 çorba
kaşığı bal sirkesi katarak tüketebileceğiniz gibi, yemeklere ya da
salatalara katarak da tüketebilirsiniz. Gıda olarak tüketiminin yanında
sebze-meyveleri dezenfekte etmek için ya da temizlik suyuna katarak ev
temizliğinde de kullanabilirsiniz.
Saklama Koşulları: Serin ve kuru yerde, kapağı kapalı olarak
muhafaza ediniz.
Uyarıcı Bilgiler: Arı
ürünleri yüksek alerji riski taşıyan kişilerde alerjik etkiye neden olabilir.