Marka: Harşena Arı Ürünleri
Harşena Kristalize
Çiçek Balı 850g
1. Tamamen doğaldır. Koruyucu, katkı maddesi, glikoz, yapay şeker vb. içermez.
2. Pastörize ve filtrelemeye tâbi tutulmadığı için ham bal özelliği taşır.
3. Ürünlerimiz ISO 9001 ve ISO 22000 kalite standartları belgelerine sahip tesislerimizde, Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak üretilmiştir.
4. Barkod No: 8682815947057
5. İşletme Kayıt No: TR-05-K-004512
● Harşena Kristalize Çiçek Balı; arıcılığın en önemli etkinliği olan ve iki yılda bir olmak üzere sonuncusu 2019’da Kanada’da düzenlenen Apimondia Dünya Arıcılık Kongresi Dünya Bal Yarışması’nda BRONZ MADALYA alarak DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ seçilmiştir.
● Saklama Koşulları: Oda sıcaklığında (22°C) kapağı kapalı olarak saklayınız. Yüksek sıcaklık ve güneş ışığından koruyunuz.
● Uyarıcı Bilgiler: Arı ürünleri yüksek alerji riski taşıyan kişilerde alerjik etkiye neden olabilir.
● 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir!
Neden Harşena'yı Tercih Etmelisiniz?
● Kristalize çiçek balımızı; atalarımızdan gelen 200 yıllık
tecrübe ile Amasya’nın doğal florasında, tamamen doğal ve katkısız olarak
üretiyoruz. Arılarımızın bulunduğu ve üretim yaptığımız bölgeler zengin bir
floraya ve bitki çeşitliliğine sahip. Bu yüzden en değerli farkımız da üretim
yaptığımız bölge. Bu doğallık ve tecrübe sayesinde katıldığımız uluslararası
yarışmalarda aldığımız ödüller ile hem üretim yaptığımız ve büyüdüğümüz
toprakların hem de bu cennet vatanın adını tüm dünyaya duyurmanın gurunu
yaşıyoruz.
Özellikle, doğalı ve hakikiliği bulmanın oldukça zor olduğu bu dönemde kaynağını bildiğiniz ve güvenebileceğiniz üreticilere ulaşmanız oldukça önemli. Arılığımızın ve üretim yerimizin kapıları siz değerli tüketicilerimize her daim açık. Dilediğiniz zaman bizi ve arılığımızı ziyaret edebilirsiniz. Tüm tüketicilerimizi bal yemeye bekleriz!
Ham Bal Nedir? Bal Neden Kristalize Olur?
● Ham bal üretim sürecinde hiçbir ısıl işleme tâbi tutulmamış ve içeriğindeki polenleri tutacak şekilde filtre edilmemiş ballar için kullanılan bir ifadedir. Bu işlemler, balda ortaya çıkabilen kristalleşmeyi (başka bir deyişle katılaşmayı) önlemek için uygulanır. Bu kristalize olma durumu tamamen doğal olup kristalize olma süresi balın bitki kaynağı; içeriğindeki enzim, protein, mineral ve doğal şekerlerin miktarlarıyla değişkenlik gösterir. Peki neden kristalize balı raflarda görmüyoruz? Yurtdışındaki marketlerde ballar hep kristalize ya da ham bal olarak satılırken ülkemizde daha yeni satışına başlanmıştır. Bunun en büyük sebebi toplumdaki “donan bal sahtedir” algısı. Bu algı yanlış olup balın kristalize olması tamamıyla doğal bir durumdur.
Gerçek (Hakiki) Bal Nasıl Anlaşılır?
● Balın kristalize olması doğal olduğuna tam ve net bir kanıt olmamakla birlikte doğallığı hakkında ipucu olarak sayılabilir. Bir balın doğal olması yalnızca analiz yapıldıktan ve bu analizin uzman kişilerce yorumlanmasından sonra anlaşılır. Bu nedenle biz de tüm ballarımıza analiz yaptırarak, satışa sunmadan önce tüm kalite kontrollerini yapıyor ve sonrasında siz değerli tüketicilerimize sunuyoruz. Aynı şekilde, yaptırdığımız tüm analizleri şeffaflıkla sizinle de paylaşıyor ve detaylı bilgilenmeniz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.