Marka: Harşena Arı Ürünleri
Harşena Meşe Balı 400g
1- Tamamen doğaldır. Koruyucu, katkı maddesi vb. içermez.
2- Pastörize ve filtrelemeye tâbi tutulmadığı için ham bal özelliği taşır.
3- Flora bölgesi: Kırklareli (Istıranca Ormanları)/ Marmara Bölgesi.
4- Ürünlerimiz ISO 9001 ve ISO 22000 kalite standartları belgelerine sahip tesislerimizde, Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak üretilmiştir.
5- Barkod No: 8682815947361
6- İşletme Kayıt No: TR-05-K-004512
● Meşe balı, arıların ağırlıklı olarak meşe ağaçlarının yapraklarından salgılanan tatlı sıvıyı kullanarak elde ettiği bir monofloral bal (tek çiçek balı) çeşididir. Aynı zamanda ağaç salgılarından elde edildiği için salgı balı olarak nitelendirilir. Koyu rengi, yoğun kıvamı ve farklı aroması nedeniyle siyah bal olarak da adlandırılmaktadır.
● İçeriğinde; bol miktarda potasyum, magnezyum, fosfor, demir ve sodyum gibi mineraller ile diğer bal çeşitlerine kıyasla 5 kata kadar daha fazla miktarda antioksidan aktiviteye sahip bileşikler bulundurur.
● Saklama Koşulları: Oda sıcaklığında (22°C) kapağı kapalı olarak saklayınız. Yüksek sıcaklık ve güneş ışığından koruyunuz.
● Uyarıcı Bilgiler: Arı ürünleri yüksek alerji riski taşıyan kişilerde alerjik etkiye neden olabilir.
● 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir!
● Bal doğası gereği zamanla kristalleşebilir. Bu şekilde tüketilebileceği gibi benmari usulü 45°C su içerisinde bekletilerek eski haline getirilebilir.
Gerçek (Hakiki) Bal Nasıl Anlaşılır?
Balın kristalize olması doğal olduğuna tam ve net bir kanıt olmamakla birlikte doğallığı hakkında ipucu olarak sayılabilir. Bir balın doğal olması yalnızca analiz yapıldıktan ve bu analizin uzman kişilerce yorumlanmasından sonra anlaşılır. Bu nedenle biz de tüm ballarımıza analiz yaptırarak, satışa sunmadan önce tüm kalite kontrollerini yapıyor ve sonrasında siz değerli tüketicilerimize sunuyoruz. Aynı şekilde, yaptırdığımız tüm analizleri şeffaflıkla sizinle de paylaşıyor ve detaylı bilgilenmeniz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
Ham Bal Nedir?
Ham bal üretim sürecinde hiçbir ısıl işleme tâbi tutulmamış ve içeriğindeki polenleri tutacak şekilde filtre edilmemiş ballar için kullanılan bir ifadedir. Bu işlemler, balda ortaya çıkabilen kristalleşmeyi (başka bir deyişle katılaşmayı) önlemek için uygulanır. Bu kristalize olma durumu tamamen doğal olup kristalize olma süresi balın bitki kaynağı; içeriğindeki enzim, protein, mineral ve doğal şekerlerin miktarlarıyla değişkenlik gösterir. Peki neden kristalize balı raflarda görmüyoruz? Yurtdışındaki marketlerde ballar hep kristalize ya da ham bal olarak satılırken ülkemizde daha yeni satışına başlanmıştır. Bunun en büyük sebebi toplumdaki “donan bal sahtedir” algısı. Bu algı yanlış olup balın kristalize olması tamamıyla doğal bir durumdur.