• Çam Balı 850g

Marka: Harşena Arı Ürünleri

Çam Balı 850g

₺ 450,00
  • Vergiler Hariç: ₺ 445,54
  • Ürün Kodu: 12
  • Stok Durumu: Stokta var
Whatsapp

Harşena Çam Balı 850g

 

1. Tamamen doğaldır. Koruyucu, katkı maddesi vb. içermez.

2. Pastörize ve filtrelemeye tâbi tutulmadığı için ham bal özelliği taşır.

3. Flora bölgesi: Antalya (Kaş)/ Akdeniz Bölgesi.

4. Ürünlerimiz ISO 9001 ve ISO 22000 kalite standartları belgelerine sahip tesislerimizde, Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak üretilmiştir.

5. Barkod No: 8682815947279

6. İşletme Kayıt No: TR-05-K-004512

 

● Salgı balı olarak da bilinen çam balı, çam ağaçlarında yaşayan Marchalina Hellenica’nın (Basra böceği) ürettiği bir bal türüdür. Marchalina Hellenica, çam ağacı özsuyunu emer ve yaşamını bu şekilde devam ettirir. Dünyada ve ülkemizde yalnızca Ege ve Akdeniz’in kıyı bölgelerinde, doğal şartlarda üretilen çam balı; Basra böceğinin salgıladığı bal çiğinin bal arıları tarafından alınması ve petek gözünde depolaması ile elde edilir. Salgı balı olması nedeniyle uzun süreler kristalize olmadan saklanabilir.

● Enzim, mineral ve protein açısından oldukça zengin olan çam balı; kendine has kokusu ile hafif aromaya ve tada sahiptir. Hafif tatlı bir bal arıyorsanız bu bal tam size göre!


 İçindekiler: Ham Çam Balı.

 Saklama Koşulları: Oda sıcaklığında (22°C) kapağı kapalı olarak saklayınız. Yüksek sıcaklık ve güneş ışığından koruyunuz.

 Uyarıcı Bilgiler: Arı ürünleri yüksek alerji riski taşıyan kişilerde alerjik etkiye neden olabilir.

 1 yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemelidir!

● Bal doğası gereği zamanla kristalleşebilir. Bu şekilde tüketilebileceği gibi benmari usulü 45°C su içerisinde bekletilerek eski haline getirilebilir.


Gerçek (Hakiki) Bal Nasıl Anlaşılır?

   Balın kristalize olması doğal olduğuna tam ve net bir kanıt olmamakla birlikte doğallığı hakkında ipucu olarak sayılabilir. Bir balın doğal olması yalnızca analiz yapıldıktan ve bu analizin uzman kişilerce yorumlanmasından sonra anlaşılır. Bu nedenle biz de tüm ballarımıza analiz yaptırarak, satışa sunmadan önce tüm kalite kontrollerini yapıyor ve sonrasında siz değerli tüketicilerimize sunuyoruz. Aynı şekilde, yaptırdığımız tüm analizleri şeffaflıkla sizinle de paylaşıyor ve detaylı bilgilenmeniz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.


Ham Bal Nedir?

   Ham bal üretim sürecinde hiçbir ısıl işleme tâbi tutulmamış ve içeriğindeki polenleri tutacak şekilde filtre edilmemiş ballar için kullanılan bir ifadedir. Bu işlemler, balda ortaya çıkabilen kristalleşmeyi (başka bir deyişle katılaşmayı) önlemek için uygulanır. Bu kristalize olma durumu tamamen doğal olup kristalize olma süresi balın bitki kaynağı; içeriğindeki enzim, protein, mineral ve doğal şekerlerin miktarlarıyla değişkenlik gösterir. Peki neden kristalize balı raflarda görmüyoruz? Yurtdışındaki marketlerde ballar hep kristalize ya da ham bal olarak satılırken ülkemizde daha yeni satışına başlanmıştır. Bunun en büyük sebebi toplumdaki “donan bal sahtedir” algısı. Bu algı yanlış olup balın kristalize olması tamamıyla doğal bir durumdur. 


  Harşena Çam Balı Analiz Raporu

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi
Doğrulama Kodu