Marka: Harşena Arı Ürünleri
Harşena Karakovan Petek Balı 1kg
1. Tamamen doğaldır. Yapay mum, koruyucu, katkı maddesi vb.
içermez.
2. Pastörize ve filtrelemeye tâbi tutulmadığı için ham bal özelliği taşır.
3. Ürünlerimiz ISO 9001 ve ISO 22000 kalite standartları
belgelerine sahip tesislerimizde, Türk Gıda Kodeksi’ne uygun olarak
üretilmiştir.
4. Barkod No:
5. İşletme Kayıt No: TR-05-K-004512
● Harşena Karakovan Petek Balı; arıcılığın en önemli etkinliği olan ve iki yılda bir olmak üzere sonuncusu 2019’da Kanada’da düzenlenen Apimondia Dünya Arıcılık Kongresi Dünya Bal Yarışması’nda ALTIN MADALYA alarak DÜNYA BİRİNCİSİ seçilmiştir.
Karakovan Nedir? Neden Harşena Karakovan Balını Tercih Etmelisiniz?
● Karakovan balı, arıların tamamen kendi ürettikleri bal mumu
peteklerini bal ile doldurmalarından oluşur. Suni petek bulunmaz ve tamamen
doğal bir baldır. Arılar 1 kg bal mumu üretmek için 10 ile 25 kg arasında bal
tüketir. Bu da karakovan balını diğer ballardan farklı ve değerli kılar.
● Karakovan balımızı; atalarımızdan gelen 200 yıllık tecrübe
ile Amasya’nın doğal florasında, tamamen doğal ve katkısız olarak üretiyoruz.
Arılarımızın bulunduğu ve üretim yaptığımız bölgeler zengin bir floraya ve
bitki çeşitliliğine sahip. Bu yüzden en değerli farkımız da üretim yaptığımız
bölge. Bu doğallık ve tecrübe sayesinde katıldığımız uluslararası yarışmalarda
aldığımız ödüller ile hem üretim yaptığımız ve büyüdüğümüz toprakların hem de
bu cennet vatanın adını tüm dünyaya duyurmanın gurunu yaşıyoruz.
Özellikle, doğalı ve hakikiliği bulmanın oldukça zor olduğu bu dönemde kaynağını bildiğiniz ve güvenebileceğiniz üreticilere ulaşmanız oldukça önemli. Arılığımızın ve üretim yerimizin kapıları siz değerli tüketicilerimize her daim açık. Dilediğiniz zaman bizi ve arılığımızı ziyaret edebilirsiniz. Tüm tüketicilerimizi bal yemeye bekleriz!
● Karakovan Petek Balında bulunan bal mumunun kalınlığı ve ağızda
eriyip erimeme durumu; arıların ırkına, mevsime, arıların bulunduğu floraya
göre değişebilir. Bunun yanında bal akımının çok olduğu dönemlerde arılar
peteği ince örerek bal akımı bitmeden daha fazla bal depo etmeyi amaçlar.
Benzer şekilde bal akımının az olduğu dönemde de peteği kalın örerler.
Dolayısıyla peteğin ağızda eriyip erimeme durumu, balın doğallığını ya da
katkısızlığını göstermez.
● Balın kristalize olması doğal olduğuna tam ve net bir kanıt olmamakla birlikte doğallığı hakkında ipucu olarak sayılabilir. Bir balın doğal olması yalnızca analiz yapıldıktan ve bu analizin uzman kişilerce yorumlanmasından sonra anlaşılır. Bu nedenle biz de tüm ballarımıza analiz yaptırarak, satışa sunmadan önce tüm kalite kontrollerini yapıyor ve sonrasında siz değerli tüketicilerimize sunuyoruz. Aynı şekilde, yaptırdığımız tüm analizleri şeffaflıkla sizinle de paylaşıyor ve detaylı bilgilenmeniz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
● Saklama Koşulları:
Oda sıcaklığında (22°C) kapağı kapalı olarak saklayınız. Yüksek sıcaklık ve
güneş ışığından koruyunuz.
● Uyarıcı Bilgiler:
Arı ürünleri yüksek alerji riski taşıyan kişilerde alerjik etkiye neden
olabilir.
● 1 yaşından küçük
çocuklara bal yedirilmemelidir!
● Bal doğası gereği zamanla kristalleşebilir. Bu şekilde tüketilebileceği gibi benmari usulü 45°C su içerisinde bekletilerek eski haline getirilebilir.
Apimondia Nedir?
Apimondia Kongresi; 1897 yılında kurulan Dünya Arıcılık Fedarasyonu tarafından aynı tarih itibariyle her iki yılda bir kere düzenlenen, dünya arıcılık camiasının en önemli organizasyonudur.
Ürünümüz, 2019 yılında Kanada'nın Montreal yılında düzenlenen 46. Apimondia Kongresi Dünya Bal Yarışması'nda (World Beekeeping Awards) Altın Madalya alarak dünya birincisi seçilmiştir.